Mijn vestiging:

Vissenkom

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Vissenkom

Een vissenkom is vaak gemaakt van glas waarbij je zelf kan kiezen voor de grootte en vorm. Bij de aanschaf van een vissenkom is het belangrijk om ook een aantal andere onderdelen aan te schaffen. Als eerste bodembedekking/grind voor op de bodem van de vissenkom. Daarnaast kan je een aquarium opleuken met aquariumornamenten. Hiermee creëer je ook meteen een natuurlijk schuilplaats voor de vissen. Naast dat de vissenkom er leuk uit ziet is het belangrijk dat de kwaliteit van het water goed is. Voeg daarom een aantal waterplanten toe. Deze planten geven zuurstof af aan het water.

Voor een vis is het belangrijk om genoeg zuurstof te hebben. Denk daarom goed na bij de keuze voor een vissenkom of een aquarium. Bij een vissenkom komt meer kijken bij de verzorging van de waterkwaliteit met betrekking tot het zuurstofgehalte. Daarnaast is het formaat ook belangrijk. Vissen zwemmen graag rond en moeten hiervoor genoeg ruimte hebben.

Soorten vissenkommen op Ranzijn.nl

Ranzijn.nl verkoopt vissenkommen in verschillende vormen en afmetingen. De traditionele, ronde vissenkom met een gladde rand is populair in de Nederlandse huishoudens. Gemaakt van stevig glas met een vrij grote platte bodem zodat hij goed blijft staan. De viskom Aquarius heeft aan aparte vorm. Zo staat de vissenkom op een soort voet voor een chique uitstraling. De grote, platte bodem zorgt ervoor dat de vissenkom stevig staat. De viskom Boheems heeft een ovale vorm. Hierdoor is de vissenkom een stuk breder en minder hoog dan normale vissenkommen.