Mijn vestiging:

Bodembedekking

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Bodembedekking voor knaagdierenverblijven

Een goede bodembedekking voor je knaagdier is erg belangrijk. Bodembedekking heeft verschillende functies voor het knaagdier. Het kan dienen als middel om hem warm te houden, als toilet, als nestmateriaal of zelfs als voeding. Knaagdieren zijn er in verschillende soorten, kijk daarom goed wat voor bodembedekking geschikt is voor jouw knaagdier. Sommige knaagdieren zoals ratten en muizen hebben gevoelige longen, waardoor het belangrijk is een stofvrije bodembedekking aan te schaffen. Andere knaagdieren zoals hamsters hebben weer meer behoefte aan nestmateriaal om kleine holletjes van te maken. Wat verder erg belangrijk is, is dat de bodembedekking wekelijks wordt verschoond. Op plekken waar je knaagdier zijn behoefte doet is het belangrijk dit vaker te doen.

Soorten bodembedekking

Bodembedekking voor knaagdieren is beschikbaar in verschillende soorten. Er is keuze uit hooi, stro en houtvezel. Hooi dient vooral als voeding maar ook als bodembedekking vinden veel knaagdieren het heerlijk. Stro daarentegen is bedoeld als bodembedekking maar veel knaagdieren eten dit ook. Stro als voeding is niet voldoende voor het knaagdier, dit bevat weinig vitaminen en daarom is het belangrijk dat er altijd vers hooi aanwezig is. 

Ranzijn tuin & dier verkoopt verschillende soorten bodembedekkers voor knaagdieren. Een voordelige maar kwalitatief goede keuze is Tijssen geperst hooi. Dit hooi is een eerste kwaliteit weide hooi waardoor het een goede voeding is voor het knaagdier maar ook prima kan dienen als bodembedekker. Een andere keuze is Bowit stro. Bowit stro is stofvrij en verdeeld in handige porties van 1 kg.