Geen producten gevonden voor deze selectie.

Barbecue brandstoffen

Er bestaan veel verschillende soorten barbecue soorten, dus ook barbecue brandstoffen. De meest traditionele manier van barbecueën is op houtskool, op de tweede plek staat gas. Een gemiddeld houtskoolbarbecue heeft aan de oppervlakte een minimumtemperatuur van ongeveer 500 graden. Voor zo een traditionele houtskoolbarbecue heb je wel wat geduld nodig. Het aansteken kan 40 minuten in beslag nemen en als dat gelukt is kan je over een kwartiertje beginnen te grillen. Het grillen op een mooi gloeiend houtskoolvuur is echter een heel aangename bezigheid. 

Het gebruik van een brikettenstarter

Met een brikettenstarten wordt het aansteken van het houtskoolbarbecue heel eenvoudig. Een brikkettenstarter brengt de warmte van beneden naar boven, waardoor je binnen 20 - 30 minuten de perfecte temperattur voor jouw gerechten hebt. Leg paar aanmaakblokjes op het onderrooster van jouw barbecue en steek ze aan. Zet daarna de gevulde brikkettenstarter er bovenop. Na 20 - 30 minuten kan je de inhoud van de brikettenstarter op het rooster of in de houder schudden.  

Een gasbarbecue heeft een temperatuur tussen de 200 en 250 graden. Dit is eigenlijk perfect voor het bereiden van vlees die meer tijd nodig hebben. Een gasbarbecue moet ook ongeveer een kwartiertje opwarmen om zeker te weten dat de braadrooster heet genoeg is. Een voordeel van de gasbarbecues is de aard van het verbranding. Een gasfles heeft een grotere volume waardoor je hiermee meerdere malen kan barbecueen.