Ranzijn Hondenwasstraat

Vachtverzorging is bij elke hond nodig. Hoeveel tijd je daaraan kwijt bent is afhankelijk van het type vacht. Ook het aantal wasbeurten is afhankelijk van de vacht van jouw hond. Honden met een lange, zijde-achtige vacht zullen af en toe in bad moeten, maar een Labrador die het liefst elke dag in de sloot springt zal je ook regelmatig willen wassen. Bij Ranzijn tuin & dier kan je dan terecht bij de hondenwasstraat. Je kan je hond zelf wassen in één van de speciale hondenbaden. Alle benodigde spullen voor een heerlijke wasbeurt zijn aanwezig (o.a. shampoo voor verschillende vachttypes, warm water, handdoeken, föhn). 

Bij Ranzijn tuin & dier kan je terecht bij de trimsalon voor een lekkere wasbeurt en/of knipbeurt. 

Het zelf wassen van je hond gaat vanaf heden op afspraak, tot een half uur voor sluitingstijd. Het laten wassen van jouw huisdier door een van onze trimsters is ook alleen mogelijk op afspraak. Neem dan telefonisch contact op met één van onze trimsalons:

Tarieven

Hond zelf wassen: €10
Huisdier laten trimmen: €30 per uur

Vachtverzorging

In principe is een trim- en/of wasbeurt voor elke hond aan te raden, dus niet alleen voor de rashond, maar ook voor de raslozen. Tevens zijn kortharige rassen ook goed te behandelen tegen bijvoorbeeld overmatig verharen. Aan de vacht ziet men vaak hoe het is gesteld met de gezondheid van de hond. Om bij jouw hond een gezonde en goede vacht conditie te behouden is het belangrijk je hond regelmatig te verzorgen. Per hond is het verschillend wat de beste behandeling is en hoe vaak je dit moet herhalen, vaak hangt dit samen met de rui. Ook kunnen invloeden van buitenaf een belangrijke rol spelen, zo heb bijvoorbeeld je bij castraties kans op een wolligere en dikkere vacht.

Bij slecht verzorgde vachten kunnen problemen ontstaan zoals verstikking en hot spots. Mocht je niet weten welke behandeling het beste bij jouw hond past dan kan je altijd contact opnemen zodat er samen gekeken kan worden wat de beste methode is.

Categories: Dierenservices