Mijn vestiging:

Dierenuitvaart

  • Liefdevol afscheid

    Ranzijn Dierenuitvaart

Een liefdevol afscheid

Je huisdier maakt deel uit van je leven en je gezin. Maar je weet dat het moment zal komen dat je afscheid moet nemen van je kameraadje. Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun geliefde huisdier na overlijden te laten cremeren. Een respectvol afscheid doet recht aan de liefde voor je huisdier en de emoties die het verlies met zich meebrengt.

Ranzijn tuin & dier Alkmaar en Amsterdam bieden verschillende opties om respectvol afscheid te nemen van je huisdier. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze dierenartsklinieken:

Een crematie op maat

Ranzijn Dierenuitvaart is onderdeel van Ranzijn tuin & dier. Wij bieden verschillende opties om een crematie te kiezen, die niet alleen bij jou en je huisdier past, maar ook bij het budget dat je in gedachten hebt. Bijzondere wensen kun je altijd bespreken met één van onze medewerkers. De crematies worden uitgevoerd door één van de naburige dierencrematoria die daarvoor speciaal door Ranzijn op kwaliteit zijn geselecteerd.

Afscheid nemen

Wanneer je zelf je overleden huisdier naar ons uitvaartcentrum brengt, dan kun je in alle rust afscheid van je huisdier nemen in onze stilteruimte. Maak je wel van tevoren een afspraak, zodat wij tijd voor je kunnen reserveren. Wij kunnen je huisdier ook bij je thuis of bij jouw dierenarts ophalen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Je kunt dan, als je dat wilt, een afspraak maken om op een later tijdstip afscheid te nemen.

Urnen en aandenkens

Je kunt de as van jouw huisdier ook bewaren in een mooie urn of in een speciaal sieraad. Wij bieden je op het uitvaartcentrum een uitgebreide keuze aan urnen, sieraden en andere aandenkens. Onze medewerkers helpen je graag om een keuze te maken. 

Pootafdrukje in klei

Een bijzonder aandenken is een pootafdrukje in klei. In een luxe hartvormig doosje met glazen voorkant, eventueel met een plukje haar. Met een pootafdrukje voor ieder gezinslid heeft iedereen een persoonlijk aandenken.

Onze crematiepakketten

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt je huisdier apart gecremeerd. De crematie vindt in principe plaats binnen 3 werkdagen. De as ontvang je terug in een strooikoker of sierblik, samen met een officieel crematiecertificaat. Wanneer de as klaar staat wordt er contact met je opgenomen en kunt je de as ophalen bij het uitvaartcentrum. Als je geen as wenst terug te ontvangen, dan wordt deze verstrooid over één van de strooivelden. Ons naburig crematorium biedt je desgewenst de gelegenheid een individuele crematie van hun huisdier bij te wonen.

Collectieve crematie

Wanneer je kiest voor een collectieve crematie dan wordt je huisdier gecremeerd in een groep van maximaal 6 dieren, gelijktijdig naast elkaar in de oven. Er wordt op toegezien dat alle dieren van dezelfde soort zijn. De crematie vindt plaats binnen 5 werkdagen. De as wordt uitgestrooid over één van de strooivelden. Je kunt geen as retour ontvangen. De kosten om je huisdier te laten cremeren zijn afhankelijk van het gewicht van je huisdier. Hieronder vind je de tarieven per optie en gewichtsklasse.

Anonieme crematie

Je huisdier wordt gelijktijdig gecremeerd in een groep van 15 of meer andere dieren, uiterlijk binnen 7 werkdagen. Alle overleden dieren worden bij ons met evenveel respect behandeld. Om deze reden werkt Ranzijn niet mee aan het verwerken van je overleden dier op een destructiebedrijf. De anonieme crematie is daarvoor een waardig alternatief.

 

Ranzijn Dierenuitvaart tarieven