6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Konijnenhok Marjolijn Dubbel 136cm
  Ranzijn Konijnenhok Marjolijn Dubbel 136cm
  Waardering:
  100%
  1 Review
  € 139,00
 2. Konijnenhok Albert 91cm
  Ranzijn Konijnenhok Albert 91cm
  € 64,95
 3. Ranzijn Konijnenhok Mirjam 101cm
  Ranzijn Ranzijn Konijnenhok Mirjam 101cm
  € 105,00
 4. Konijnenhok Sil met ren
  Ranzijn Konijnenhok Sil met ren
  € 159,00
 5. Konijnenhok Harry Wit
  Ranzijn Konijnenhok Harry Wit
  € 159,00

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Konijnenhokken

Een goed hok voor je konijn of knaagdier is een echte must. Wanneer een konijn of knaagdier buiten staat, is het belangrijk dat er voldoende plek is om zich terug te trekken in een binnen- of nachthok. Ook moet er rekening gehouden worden met weersinvloeden. Als het kouder wordt kan je de open gedeeltes van het konijnenhok bijvoorbeeld afdekken met plexiglas of een juten zak. Wanneer het echt te koud wordt, of als er een oostenwind op het hok staat, kan het verstandig zijn het konijn of knaagdier in een garage of schuur te zetten. 

In de zomer is het belangrijk dat het hok niet in de volle zon staat. Konijnen en knaagdieren houden van zon maar als ze niet voldoende schaduwplekken hebben, kunnen ze het al snel te warm krijgen. Zorg verder dat het hok groot genoeg is voor je konijn of knaagdier. Een goede maatstaf hiervoor is dat je konijn of knaagdier rechtop moet kunnen zitten en het liefst ook op zijn achterpoten moet kunnen staan.

Soorten hokken

Ranzijn.nl verkoopt verschillende soorten hokken. Een kwalitatief goed product is het Ferplast Konijnenhok Grand Lodge Groen. Dit hok is gemaakt van onderhoudsvriendelijk kunststof en heeft een zeer grote leefruimte. Een andere keuze is het Ranzijn Konijnenhok Sil met ren. Dit hok is gemaakt van hout en heeft naast een ruim binnen hok, een grote ren die vastzit aan het hok. Hierdoor kan het konijn of knaagdier zelf bepalen of hij binnen of buiten wilt zijn.