Mijn vestiging:

Vuurwerkangst bij dieren

Hapjes, drankjes, leuk gezelschap en natuurlijk niet te vergeten; vuurwerk. De ingrediënten voor een perfecte avond om het nieuwe jaar in te luiden. Voor de meeste honden en katten is deze feestelijke avond echter alles behalve leuk; velen van hen zijn bang voor vuurwerk en dit kan nare gevolgen hebben. Wanneer een dier een herhaaldelijk schrikt of bepaalde gebeurtenis gaat koppelen aan het geluid van vuurwerk kan het zijn dat vuurwerkangst gegeneraliseerd wordt naar angst voor andere harde geluiden zoals onweer. Om dit te voorkomen is het belangrijk om op tijd iets aan deze angst te doen.

Honden en katten uiten hun angst allebei op hun eigen manier. Je hond kan een angstige, trillende houding aannemen of vluchtgedrag vertonen, en daarnaast veel gaan hijgen/piepen/blaffen. Je kat zal zich vooral snel gaan verstoppen en de pupillen kunnen zich verwijden. Ook het gedrag kan veranderen; sommige katten gaan zichzelf overmatig likken of gaan van de stress in huis plassen.

Er zijn verschillende manieren om je huisdier te kalmeren en de angst te verminderen:

Begin op tijd om een optimaal effect te bewerkstelligen. Geef alleen medicatie in overleg met je dierenarts! Voor uitgebreide informatie over de verschillende middelen/supplementen en wanneer hiermee te beginnen kan je terecht bij je dierenarts. 

Vuurwerk in de winkels van Ranzijn tuin&dier

Wegens onze liefde voor dieren hebben wij er voor gekozen om GEEN vuurwerk meer in één van onze winkels te verkopen.