Mijn vestiging:

Fakkels

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Tuinfakkels kopen

Fakkels worden al eeuwenlang gebruikt. Vroeger werd er een fakkel gemaakt uit een stuk hout die vervolgens werd ingesmeerd met olie zodat ze konden branden. Deze fakkels werden gebruikt voor verlichting of als middel om te seinen in het leger.  De rookontwikkeling stond voor ‘’gevaar’’ en zodoende wist men op tijd dat er iets aan de hand was.

Verschillende soorten tuinfakkels

Tegenwoordig worden de fakkels voornamelijk gebruikt als tuinartikel. De tuinfakkels spietst u gemakkelijk in de grond en zorgen voor veel warmte en sfeer. Bij Ranzijn tuin & dier is er een divers assortiment aan fakkels. De langwerpige tuinfakkels van bamboe of stro zijn het meest populair. Deze zijn inclusief een lont en geschikt voor het gebruik met de juiste tuinfakkelolie.

Maar heeft u ook al gehoord van de Zweedse fakkels? De Zweedse tuinfakkel is een klein stukje boomstam wat net als de andere fakkels gebruikt kan worden in de tuin. De Zweedse fakkel bevat twee zaagsneden. De functie van deze zaagsneden is dat er voldoende zuurstof richting de vlam kan gaan, zodat de fakkel een lange brandduur heeft. 

Kortom, de tuinfakkel is een uitstekend sfeervol artikel waarmee u uw tuin op een speelse en langdurige warmtevolle manier kunt inrichten.