Mijn vestiging:

Rookovens

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Rookovens

Een rookoven kan in de tuin van een echte barbecue liefhebber niet ontbreken! Was het vroeger slechts bedoeld om voedsel te kunnen bewaren, wordt het tegenwoordig gebruikt om meer smaak te geven aan gerechten. Deze bereiding van vlees en vis geeft niet alleen een krachtige smaak, maar is ook gezond. Roken is namelijk een van de zuiverste en gezondste manieren om voedsel te bereiden, want je hebt geen olie of vet nodig.

Wat kan je roken?

Eigenlijk kan je van alles in een rookoven bereiden: vlees, vis, gevogelte, schaaldieren, groenten en zelfs kazen. Welke smaak je aan het gerecht geeft wordt bepaald door het houtsoort van de rookchips of houtsnippers. Weber heeft speciale houtsnippers om extra smaak toe te voegen aan gerechten. Zo kan je kiezen voor een milde smaak van appel en kers voor bij gevogelte of varkensvlees, sterke pecan en hickory voor rood vlees of kies voor de whiskey houtsnippers geschikt voor vlees, vis en groente.

Weber Smokey Mountain Cooker

Met de Weber Smokey Mountain Cooker zorgt ervoor dat je grote hoeveelheid vlees, vis of groente tegelijk kunt roken, ook op een lage temperatuur. De rookoven is voorzien van twee grillroosters. Hierdoor is het mogelijk om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Met de dekselthermometer hou je de temperatuur nauwkeurig in de gaten waardoor je altijd op de perfecte temperatuur kan roken.