Meest verkochte barbecues producten
Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Barbecues

Barbecueën hoort gewoon bij de zomer. Je kan met houtskool, gas of in een barbecuehaard barbecueën. Liefhebbers hebben de voorkeur voor houtskool, er is echter geen smaakverschil te merken tussen houtskool of gas. Het geheim zit eigenlijk in de methode waarmee je jouw gerechten gaat bereiden. Er zijn twee manieren waarmee je jouw maaltijd kan bereiden; direct barbecueën of indirect barbecueën. Welke methode je kiest is afhankelijk van de soort vlees of groente die je gaat barbecueën.

Direct barbecueën: deze methode is eigenlijk gelijk aan grillen. Het eten wordt boven het open vuur direct gegrild. Voor gelijkmatig grillen moet je het vlees halverweg een keertje omdraaien. De directe methode is uitstekend voor eten dat in minder dan een half uur klaar is, bijvoorbeeld een steak, worstjes, groenten of karbonades.

Indirect barbecueën: deze methode is gelijk aan beraden in een oven. De warmte cirkelt dan binnen de barbecue en jouw gerecht wordt langzaam en gelijkmatig gaar. Je hoeft dus niet zo vaak de vlees omdraaien. Gebruik de indirecte methode voor eten die langer tijd nodig heeft als een half uur, bbijvoorbeeld ribstukken, hele kip, braadstukken of dergelijke grote stukken vlees.