Natuurvriendelijk terras schoonmakenEen terras is dé plek om gezellig te zitten en te genieten van het weer. Het is dan ook niet prettig wanneer je terras vol alg of mos zit. Tijd om het terras te reinigen, maar welke middelen kan je dan gebruiken? Bij Ranzijn tuin & dier vind je een ruim assortiment producten die zowel goed werkend én milieuvriendelijk zijn.

Wat kan ik gebruiken?

Het is belangrijk om de goede producten te gebruiken voor jouw klus. Om het milieu hierbij niet te belasten kan je kiezen voor onkruidbestrijdingsmiddelen op natuurlijke basis. Wil je bijvoorbeeld het onkruid bestrijden maar heb je ook planten staan die niet bestreden moeten worden? Zorg er dan voor dat je onkruidbestrijding aanschaft die niet schadelijk is voor je planten. Een voorbeeld van zo een product is ECOstyle Exit Onkruid . Vanwege de natuurlijke ingrediënten is dit bestrijdingsmiddel niet schadelijk voor naastgelegen planten. ECOstyle Exit Onkruid  maakt gebruik van Pelargonzuur, dit zorgt ervoor dat de cellen van het onkruid worden aangetast, hierdoor verschrompelt het onkruid snel.

Neem altijd voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing door. Op deze manier behaal je de beste kwaliteit en levert het geen schade op voor de omgeving.

Biologisch afbreekbaar schoonmaakazijn

Ranzijn tuin & dier biedt ook schoonmaakazijn aan van Groenland. Dit is natuurlijk afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu maar wel ideaal voor het verwijderen van onkruid.
Het reinigen met schoonmaakazijn  moet wel goed worden ingepland, voor het beste resultaat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de te reinigen plekken worden ingespoten op een droge en zonnige dag. Op deze manier kan het schoonmaakazijn  goed intrekken en zijn werking goed kan doen in de daaropvolgende dagen. Is de aanslag op jouw tegels flink aangeslagen? Breng de schoonmaakazijn dan onverdund aan. Voor een goede verdeling is het aan te raden om een drukspuit te gebruiken. Bij ons in het assortiment vind je meerdere drukspuiten, die zijn ideaal voor deze werkzaamheden. Bij ons vind je drukspuiten met een inhoud uitlopend van 1,25 tot 7 liter.

Reinigen zonder schoonmaakmiddelen

Wanneer je niet zo een fan bent van schoonmaakmiddelen in je tuin of op je terras kun je altijd gebruik maken van een hogedrukreiniger . Een hogedrukreiniger is ideaal voor het verwijderen van mos en algen. Door de hoge druk van het water verdwijnt het vuil zonder gebruik van reinigingsmiddelen. Echter is de kans groot dat er in een korte periode weer alg of mos te vinden is op de tegels. De hogedrukreiniger zorgt namelijk dat het oppervlak ruw wordt waardoor mos en dergelijke nog beter kunnen blijven liggen. Zorg dus voor een opzetstuk die geschikt is voor het reinigen van jouw ondergrond. 

Hogedrukreiniger met veel doeleinden

Bij een hogedrukreiniger krijg je een aantal opzetstukken bijgeleverd, zoals een vuil frees waarbij je de waterdruk aan kunt passen. Wil je je terras reinigen maar alles er omheen schoon en netjes houden? Maak dan gebruik van een terrasreiniger. Deze reiniger is ideaal voor het reinigen van terrassen vanwege de twee roterende floornozzles. Deze zorgen voor een intensieve reiniging zonder dat de bovenste laag van de tegels of het terras wordt beschadigd. Ook is de terrasreiniger zo ontworpen dat je geen last hebt van opspattend water, ideaal wanneer je je terras schoon wilt maken maar de omgeving er omheen spatvrij wilt houden.

Lichamelijk actief, milieubewust en een nette tuin

Je tuin zelf onkruidvrij maken. Een natuurvriendelijkere manier is er niet. Lekker op een zomerse dag de tuin weer helemaal op orde maken en al het onkruid verwijderen. Alle geschikte producten voor deze klus vind je natuurlijk bij Ranzijn tuin & dier. Hier vind je de producten om je tuin weer helemaal strak te krijgen zonder het gebruiken van bestrijdingsmiddelen. Om het onkruid volledig en makkelijk te verwijderen bieden wij ook onkruidstekers aan. Je tuin klaar maken voor de zomer is een leuke en makkelijke klus met de producten van Ranzijn tuin & dier.

Categories: Tips en advies