Mijn vestiging:

FSC Hout

Wist je dat bij Ranzijn tuin & dier houten producten zoals tuinmeubels en gereedschap gemaakt zijn van FSC-hout? Ook bij Ranzijn tuin & dier gaan we voor duurzaamheid en kopen we hout uit verantwoord beheerde bossen in:

FSC®

Bossen zijn van levensbelang. Honderden miljoenen mensen wereldwijd zijn ervan afhankelijk voor hun levensonderhoud. Tachtig procent van alle planten en dieren leeft in het bos. Bossen zorgen voor een gezond klimaat op aarde en zijn leverancier van al het hout dat we gebruiken. Als we verantwoord omgaan met het bos, kunnen we er eeuwig gebruik van maken.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle bedrijven in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren.

FSC staat voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Basis hiervan is:

FSC® Nederland

FSC Nederland is een breed gedragen netwerkorganisatie met als doel het bevorderen van sociaal, ecologisch en economisch verantwoord bosbeheer wereldwijd. Om dit doel te behalen zet FSC Nederland zich in om van FSC-gecertificeerd hout en papier een vanzelfsprekendheid te maken. Bij alle activiteiten is de blijvende integriteit van het FSC-systeem een leidend principe. FSC Nederland is een van de 53 nationale FSC-kantoren

Zo’n 300 bedrijven en organisaties zijn FSC Partner. FSC Partners spelen een belangrijke rol in het mainstream maken van FSC. Samen bepalen we waar we concrete stappen kunnen zetten voor een verdere groei van de FSC-markt. Graag communiceren we samen met onze partners over de resultaten. Partners hebben toegang tot kennis over duurzaam hout en papier en tot partners uit andere sectoren. FSC Nederland houdt haar partners op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van FSC en is loket voor alle praktijkvragen.