Mijn vestiging:

Vogelkooien

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Vogelkooien

Wanneer je een vogel in huis wilt houden, is het natuurlijk belangrijk om een goede en stevige vogelkooi te hebben. Daarbij is het belangrijk dat jouw vogel zich veilig en comfortabel voelt in de kooi. Zorg daarom dat je een kooi kiest die geschikt is voor jouw vogel.

Afmetingen vogelkooi

Bij de aanschaf van een vogelkooi moet je rekening houden met de totale leefruimte. Hieronder lees je de minimale afmeting van een kooi, maar een grotere kooi is altijd beter. Weet je niet zeker hoe groot jouw vogelkooi moet zijn? Vraag het dan aan onze vakmensen.

Minimale afmetingen

Heb je een amazonepapegaai, zorg dan dat de kooi voor één papegaai minimaal 120x80x100 cm groot is. Bedenk dat een amazone in de natuur vrij rondvliegt. Een kooi van deze afmeting is daarom alleen geschikt als nachtverblijf. Voor overdag kan je denken aan een klimboom of speciale papegaaienstandaard. Zo kan de papegaai lekker zijn vleugels strekken.

De minimale afmetingen van een vogelkooi in de woonkamer voor één grasparkiet is 40x35x55 cm. Valkparkieten leven in paartjes. Voor één paartje heb je een kooi nodig van tenminste 100x50x70 cm. Parkieten zijn dol op klimmen. Vogelkooien met horizontale tralies zijn daarom het beste. Laat de vogels ook regelmatig uit de kooi. Zo hou je jouw vogel in topconditie.

De meeste vogels nemen graag een heerlijk bad. Hou daarom bij de keuze voor een vogelkooi rekening met plek voor een vogelbadje. Daarnaast moet er ook voldoende ruimte zijn voor zitstokken, speelgoed, voer- en drinkbakjes.