Mijn vestiging:

Aquariumverlichting

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Aquarium verlichting

Met de juiste aquarium verlichting zorg je er onder andere voor dat planten groeien en de groei van algen wordt vermindert. In zoutwateraquaria zorgt de juiste verlichting voor optimale groei van het koraal.

Soorten aquarium verlichting

Je kan een aquarium op verschillende manier verlichten. De meeste voorkomende zijn TL-verlichting, HQL-verlichting (halogeen) en LED-verlichting. Van deze drie is TL-verlichting de voordeligste optie, maar geeft minder mooi licht. Voor iets meer geld heb je met halogeen- of LED-verlichting mooier en intenser licht. Daarnaast is LED-verlichting wel duurder om te kopen, maar verbruikt minder energie en de lampen gaan langer mee.

Te veel of te weinig aquarium verlichting

Te veel of te weinig is natuurlijk nooit goed, maar wat voor effect kan het hebben op jouw aquarium? Door te veel belichten gaan aquariumplanten harder groeien en worden de voedingsstoffen sneller verbruikt. Al snel zullen de benodigde stoffen om te groeien niet meer voldoende aanwezig zijn en gaan je planten juist slecht groeien met als gevolg algen in het aquarium.
Te weinig verlichting in het aquarium leidt tot een zwakke groei van de planten. Hierdoor zal de zuurstofproductie dalen. Dit is vervelend voor de vissen. Ze zullen dan naar lucht ‘happen’.

De hoeveelheid licht die jouw aquarium nodig heeft is afhankelijk van de aquariuminhoud, de soort en hoeveelheid planten en vissen. Afhankelijk van het soort planten en aquariumvissen moet de verlichting tussen de zes en tien uur per dag aan staan.