Mijn vestiging:

Vlokkenvoer

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

De juiste voeding voor jouw aquariumvissen is van vitaal belang. Het is belangrijk om een juiste hoofdvoeding te geven en deze af te wisselen met bijvoorbeeld een lekkernij. Dagelijks heeft een vis bepaalde voedingsbehoefte waar je aan tegemoet moet komen. Dat houdt in: voldoende eiwitten, vezels en vitamines. Vlokkenvoer blijft drijven op het wateroppervlak en zinkt soms een beetje in het water. Hierdoor is vlokvoeding zeer geschikt voor vissen die het liefst aan het wateroppervlak of in de middenlaag van het aquarium eten.

Soorten vlokkenvoer

Vlokkenvoer kent verschillende soorten. Zo is er een universele vlokvoeding geschikt voor alle aquariumvissen, maar ook specifieke vlokvoeding voor:
Goudvissen
Vechtvissen
Guppy’s
Plantenetende aquariumvissen
Cichliden
Wanneer goudvissen in koud water gehouden worden is het belangrijk dat de voeding hierop wordt aangepast. Hoe kouder het water is, des te langzamer verloopt de stofwisseling van de vis. JBL NovoRed heeft daarom een laag eiwitgehalte om aan de voedingsbehoefte van koud water vissen te voldoen. Vechtvissen hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten. Van nature zijn het namelijk vleesetende vissen. Tetra Betta is speciaal afgestemd op deze voedingsbehoefte. Het voer bevat onder andere garnaal en krill. Hierdoor wordt de groei en de ontwikkeling van de imposante vinnen bevordert.