Mijn vestiging:

Verlichting en verwarming

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Verlichting & verwarming

Reptielen komen veelal uit warme omgevingen waar licht, temperatuur en vocht een grote rol speelt. Reptielhouders proberen met de terraria deze natuurlijke omgeving zo veel mogelijk na te bootsen. Om het licht en de warmte van het natuurlijke habitat van je reptiel te simuleren is het mogelijk lampen, warmtelampen en warmtebronnen te gebruiken. Warmtelampen geven vaak weinig licht, lampen die veel gebruikt worden om het terrarium te verlichten zijn TL-buizen en gloeilampen. Warmtelampen zijn er in veel verschillende vormen en maten, zoals matten, draden en plateau’s. De meeste lampen zorgen voor UV-straling in het terrarium. Deze UV-A en UV-B stralingen zijn erg belangrijk voor de gezondheid van reptielen.

Ga goed na welk licht en welke temperatuur jouw reptiel nodig heeft. Reptielensoorten zijn onderling heel verschillend en hebben allemaal een eigen temperatuur en lichthoeveelheid nodig.

Soorten verlichting en verwarming

Ranzijn.nl heeft een groot aanbod als het gaat om verlichting en verwarming voor in terraria. Het assortiment heeft lampen en warmtebronnen om aan alle verschillende behoeftes van je huisdier te voldoen. Zo zijn de warmtelampen verkrijgbaar in buisvorm maar ook in spots. Er is ook een grote variatie in wattages zodat er voor elk terrarium de juiste lamp te vinden is. Ook vind je bij Ranzijn.nl verschillende maten verwarmingsmatten ennachtverlichting. Kijk bij de warmtebronnen naar de juiste fittingen.