Mijn vestiging:

Drink- en voerbakken

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Voer- en drinkbakken voor reptielen

Om het terrarium netjes en hygiënisch te houden gebruiken veel reptielenhouders voer- en drinkbakken. Door middel van een voerbak kan je reptiel makkelijk zijn eten vinden en er bij komen. Zorg ervoor dat je het reptiel altijd evenwichtige voeding geeft en geef nooit te veel voeding! Ook reptielen kunnen lijden aan overgewicht. In een voerbak kan je makkelijk de juiste hoeveelheid voer geven. Daarnaast is het ook makkelijker vitaminen en mineralen aan het voer toe te voegen wanneer je een voerbak gebruikt. Let op dat je de voerbak niet in het ‘looppad’ van je reptiel zet en zorg ervoor dat je de bak vaak grondig met water schoonmaakt. Een goede voerbak is stevig en valt dus niet snel om. Ook mag een voerbak niet te hoog of te groot zijn.

Naast een voerbak is een drinkbak ook belangrijk voor reptielen. Bij een drinkbak is het belangrijk dat er geen bacteriën aan het oppervlakte kunnen hechten. Ook moet een drinkbak makkelijk bereikbaar zijn en mogen de dieren er niet in kunnen vallen.

Soorten voerbakken en drinkbakken

Het assortiment drink- en voerbakken van Ranzijn.nl heeft bakken voor alle maten reptielen. Voor kleine reptielen is er de Water Dish Small en bijvoorbeeld de Feeding Dish Medium . De bakken van Exo Terra zijn allemaal makkelijk te gebruiken voor de reptielen en zijn makkelijk schoon te maken. Door de vormgeving en het materiaal zijn de bakken stevig en zullen ze niet makkelijk omvergegooid worden.

Ranzijn.nl heeft ook nog enkele geautomatiseerde voer en drinkbakken. Met bijvoorbeeld de turtle feeder kan je instellen hoe laat en hoeveel voer je aan je schildpad wilt geven. Sommige reptielen drinken in het wild alleen regenwater of dauw dat op planten en bladeren blijft liggen. De Dripper is een automatische manier om deze manier van drinken na te bootsen.