Mijn vestiging:

Rattenvoer en muizenvoer

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

De rat is misschien minder populair als huisdier dan bijvoorbeeld het konijn, maar ratten zijn juist zeer geschikt als huisdier. Het zijn slimme beestjes die erg tam kunnen worden en graag bij mensen in de buurt zijn. Een rat vindt het leuk om te worden opgepakt en springt vaak spontaan op je hand. Een muis is wat minder geschikt als huisdier voor kinderen. Ze zijn kleiner en daarom ook kwetsbaarder. Ze worden niet graag opgepakt en kunnen springerig zijn als je ze uit de kooi haalt. Beide dieren zijn groepsdieren, daarom is het belangrijk om ze met minimaal 2 te houden. Zo kunnen ze gezellig samen spelen en voelt het dier zich niet gauw alleen. Het is belangrijk om minimaal één keer per week het hok te verschonen.

Soorten ratten- en muizenvoer

Ranzijn.nl verkoopt verschillende soorten ratten- en muizenvoer. Een voordelig maar kwalitatief goed product is het Ranzijn huismerk gemengd ratten/muizenvoer, deze voeding is rijk aan omega 3 en 6 voor een gezonde en glanzende vacht. Een ander product is Supreme Science Selective Rat, deze voeding bevat antioxidanten die  bijdragen aan een goede weerstand.

Het juiste voer voor een rat en/of muis is zeer belangrijk voor een goede gezondheid en een goede conditie. Muizen en ratten eten naast plantaardig voedsel ook graag dierlijk voedsel. Dit is belangrijk omdat ze ook behoefte hebben aan deze eiwitten. Het is dus belangrijk een voeding te kiezen die aan deze behoefte kan voldoen. Verder kan je de voeding aanvullen met af en toe een stukje ei, groenvoer en fruit. Snacks lusten muizen en ratten natuurlijk graag, maar geef deze niet te veel of te vaak om gezondheidsproblemen zoals diabetes en overgewicht te voorkomen Ratten en muizen regelen de voedselopname zelf, er kan dus voer voor een dag of voor een paar dagen worden neergezet. Let er wel op dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is.