Mijn vestiging:

Chinchillavoer

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Een chinchilla is een knaagdier met een mooie dikke vacht waardoor ze er erg aaibaar uitzien. Erg geschikt om te knuffelen of aaien zijn ze echter niet. Ze houden er vooral van om te spelen met soortgenoten. Het is dus ook belangrijk om een chinchilla in een groep van minimaal 2 dieren te houden. Chinchilla’s zijn nachtdieren, ze worden daarom pas actief rond de schemering. Het zijn dus zeer geschikte huisdieren  voor mensen die overdag niet thuis zijn, en ’s avonds willen genieten van hun huisdier. Qua verzorging van de chinchilla is het belangrijk om een badje neer te zetten met speciaal chinchillazand. Dit zand dient als een wasmiddel voor de chinchilla. Het dier wast zich met dit zand waardoor de vacht zacht en glanzend blijft.

Soorten Chinchillavoer

Ranzijn.nl verkoopt diverse soorten chinchillavoer. Een voorbeeld hiervan is Hope Farms Chinchilla SuperTrio , deze voeding gaat selectief eten tegen waardoor de chinchilla bij iedere brok de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Een ander voorbeeld is Supreme Charlie Chinchilla , deze voeding heeft een hoog vezelgehalte wat bijdraagt aan een goede spijsvertering.De juiste voeding is belangrijk voor de gezondheid en de conditie van de chinchilla. Chinchilla’s hebben behoefte aan veel ruwe vezels. Deze vezels zijn belangrijk voor het ondersteunen van de gevoelige spijsvertering van de chinchilla.

Het is belangrijk om de chinchilla niet in één keer een grote bak voer te geven, maar probeer het te verdelen over de dag. De chinchilla regelt namelijk niet zelf zijn voedingsopname maar eet het meteen op, daarom is het belangrijk dit voor de chinchilla te spreiden. Hooi en vers water moeten natuurlijk wel altijd beschikbaar zijn.