Geïnspireerd geraakt door aflevering 12 van De Grote Tuinverbouwing?

Geïnspireerd geraakt door aflevering 12 van De Grote Tuinverbouwing?

Geïnspireerd geraakt door aflevering 12 van De Grote Tuinverbouwing?

Ranzijn is een partner van De Grote Tuinverbouwing! Dit betekent dat alle planten die je in de afleveringen ziet gewoon verkrijgbaar zijn in onze winkels. Groenspecialist Marco vertelt over zijn favoriete tuin- en kamerplanten van deze aflevering. 

Kamerplant | Wax Amaryllis

No Water Flowers zijn handgemaakte wax Amaryllis bollen. De speciaal geselecteerde bollen hebben geen water nodig om te groeien. Deze Amaryllis bollen hebben genoeg energie om zonder extra water te kunnen groeien en bloeien. Zo kunt u zonder zorgen genieten van prachtige Amaryllis. Dankzij de diverse kleuren wax passen deze in ieder interieur. Alle varianten groeien 3 tot 6 weken. Met het unieke steuntje kan de wax Amaryllis bol overal geplaatst worden en staat deze altijd stabiel.

 

Tuinplant | Laurus nobilis | Laurier

Nobilis; Latijns voor Bekend/Beroemd. Dat is de Laurus ook! Vooral bekend voor het gebruik in de keuken. Op een beschutte plaats ook winterhard. Dus zet hem gerust in je mancave/outdoor kitchen waar je hem kan gebruiken in de stoofpotjes die urenlang in je Kamado staan te stoven.

Houtkachel aan, herfstbok erbij en wachten maar! Oja, medicinaal zou het een natuurlijk antidepressivum en vocht afdrijvend zijn, de eetlust opwekken en de spijsvertering bevorderen. De Laurier kan in de tuin, maar vanaf het voorjaar ook goed op terras of balkon! Liefst een plek in de volle zon. De Laurier houdt van gewone potgrond, voor extra drainage van de grond zou je onderin de pot een laagje grind of kleikorrels aan kunnen brengen. Beste periode voor overpotten en snoeien is in januari/februari.

 

 

Wil je deze of één van de andere planten uit de aflevering zien bloeien in jouw tuin of huis? De planten van De Grote Tuinverbouwing zijn eenvoudig te vinden in een speciaal ingerichte hoek bij jouw dichtstbijzijnde Ranzijn! Bekijk hier de locatie en openingstijden van jouw Ranzijn winkel.