Geïnspireerd geraakt door aflevering 11 van De Grote Tuinverbouwing?

Geïnspireerd geraakt door aflevering 11 van De Grote Tuinverbouwing?

Geïnspireerd geraakt door aflevering 11 van De Grote Tuinverbouwing?

Ranzijn is een partner van De Grote Tuinverbouwing! Dit betekent dat alle planten die je in de afleveringen ziet gewoon verkrijgbaar zijn in onze winkels. Groenspecialist Marco vertelt over zijn favoriete tuin- en kamerplanten van deze aflevering. 

Kamerplant | Philodendron Atom 

Deze kamerplant heeft prachtige donkergroene bladeren en dikke stelen die zorgen voor een écht robuust uiterlijk. De hoeveelheid water die deze plant nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren. De hoeveelheid water die nodig is kan je bepalen aan de hand van de grond kleur. De ideale grond kleur voor deze plant is donker bruin,  dan weet je dat de grond niet te droog is. Als de grond zwart is, is de aarde te nat.

Als het blad geel kleurt is dat vaak het gevolg van te veel water, pas de de hoeveelheid water die je de plant geeft daarop aan. Geef eens per week voeding in de groei periode, in de winter kan de frequentie naar beneden naar eens per maand. De Philodendron Atom kan perfect met minder licht, hij aard het beste in schaduw. Deze plant is naast heel mooi ook nog eens een goede luchtzuiverende plant en luchtverfrisser!

 

Tuinplant | Helleborus ‘Ice ’n Roses’ picotee | Kerstroos

Dit is een unieke Helleborus vanwege z’n tweekleurigheid! De Helleborus ‘Ice ’n Roses’ picotee heeft een prachtige roze gerande witte bloem! De Helleborus uit de Gold Collection® serie bestaan uitsluitend uit vaste planten met een lange levensduur. Ze zijn winterhard, wintergroen en hebben weinig verzorging nodig. De Gold Collection® is de ‘Rolls Royce’ onder de Helleborus.

De Helleborus kan in de tuin, maar ook goed op terras of balkon! Wanneer de hiermee beplante bakken een vanuit de woonkamer goed zichtbare plek in de tuin of op het terras krijgen, kan van dit buitengewone kleurenspel worden genoten van december tot in het voorjaar! De Helleborus houdt van humusrijke grond die wat kalk bevat. Let hierop als u de plant in de tuin zet of gaat overpotten. Dit kunt u het beste doen eind augustus-begin september.

Wil je deze of één van de andere planten uit de aflevering zien bloeien in jouw tuin of huis? De planten van De Grote Tuinverbouwing zijn eenvoudig te vinden in een speciaal ingerichte hoek bij jouw dichtstbijzijnde Ranzijn! Bekijk hier de locatie en openingstijden van jouw Ranzijn winkel.